Hunde, der hjælper

Tlf: 2068 8383

Åben for brugere 24/7

Kun et ring væk

Reviews

“livet er bedre med servicehund”

I det nedenstående har Servicehundeforeningen fået nogle brugere til at beskrive deres oplevelse med at få en servicehund af Servicehundeforeningen.

Mark og Tyson

Jeg fik min Servicehund Tyson en Australsk Kelpie i 2016, og var meget spændt på at få min egen hund.

Min første hund var en Grosser Münsterlænder tæve ved navn Freja, den var ikke ret gammel, da jeg så den første gang…. 5 mdr. tror jeg….. hvor jeg elskede den hund. Men Freja var desværre meget syg, og blev aflivet kun 9 mdr. gammel. Her bestod Hanne og Christian en svær prøve, for ikke længe efter fik jeg i stedet Tyson.

Jeg havde i ca. 2½ år ”lånt” bekendtes hunde, så det var ordentligt afprøvet, om det var sagen at få den hund. Men det blev så meget bedre end en almindelig hund, for denne hund kunne jeg tage med alle vegne. Tyson er også meget bevist om, hvordan jeg har det. Det giver sig udtryk i, et slik – puf – eller han simpelthen står på mit skød/bryst, alt efter om jeg sidder eller ligger ned. Tyson kan også mærke på vores ture i byen, når jeg er irritabel. Her gør han ALT galt, indtil jeg køler lidt ned, så går alting glat igen. Jeg er så heldig, at alle steder hvor jeg kommer, tages vi godt imod. Især REMA er meget glade for os. Bestyreren og resten af personalet, skal lige have en snak med os begge, inden vi kan fortsætte vores indkøbstur. Tyson bliver rost af alle som ser ham. Han kan med alle hunde, sure, reserveret, hidsige hunde det er lige meget. Det gør mit arbejde meget let i det frie rum, da jeg selv er meget udadvendt og gerne taler med menneske. Tyson har hjulpet mig med at komme ud – jeg har i flere år ikke kunne komme ud af døren pga. skizofreni, angst og kronisk migræne – jeg har haft skoliose, det er næsten væk i dag. Jeg kan cykle og løbe med ham, har tabt ca. 25 kg – og er medicin fri. Jeg er voksen og bor sammen med min mor pga. mit dårlige helbred.

Hele tiden har det været i min bevidsthed, at Hanne og Christian fra Servicehundeforeningen stod kun et telefonopkald væk. Klar til at hjælpe, hvis der var brug for det. Det har for mit vedkommen ikke været nødvendigt, da min mor altid har været der til at støtte mig.

Mark og Tyson Bruger.

Jeg fik min servicehund Hollie 20 december 2019.

Inden jeg fik Hollie troede jeg aldrig jeg ville blive et med naturen og få noget socialt med mennesker igen.

Men Hollie fik mig ud og med den fantastiske hjælp fra servicehundeforeningens trænere Hanne og Bodil som man kan kontakte 24-7 med spørgsmål gjorde at jeg fandt tryghed og støtte i min Hollie pige. Jeg havde ikke været ude i 11 år. Nu er jeg ude og gå hver dag. Går endda selv ind og handler i butikker nu med Hollie ved min side.

Hollie er Guds gave til mig fra Servicehundeforeningen og dennes fantastiske trænere.

 

Karina og Hollie Bruger.

Louise og Sniffer

Jeg fik sniffer i 2011. Hun er en sort formel 1 labrador.

Og hun hoppede lige ind i mit liv.

Jeg har angst og lider af  depression.

Sniffer formår at give mig skubbet og dagligdags gøremål bliver opfyldt i form af, at få sniffer ud og gå tur. Bare sådan ting som at stå op om morgenen kan være svært, men at man har en servicehund gør at man har et ansvar og Sniffer søger den sociale kontakt allerede fra morgenstunden.

Det ansvar elsker jeg, for uden Sniffer var jeg sikkert meget mere syg, ja i værste fald havde jeg givet helt op, det kan jeg ikke, når jeg har min hund.

Alle jeg kender og alle jeg møder på min vej, finder Sniffer sød, meget opdraget og nem, men når hun er på arbejde kender hun godt regel nummer 1 –  ikke snak med andre, for så bliver mor nervøs.

Ting såsom at hun kan værre alene hjemme uden at splitte hytten ad, kører bil, ikke hopper i sengen, ikke hopper op af folk, ikke bider eller andet unødvendigt, gør at jeg kan have hende med alle steder fx ud og handle eller på arbejde. Hun giver mig den tryghed jeg mangler således at jeg ikke får unødig angst anfald.

Jeg er er evigt taknemmelig og det beriger mit liv i den grad.

Fra at side og glo ind i en væg til at have en dialog med andre mennesker og frisk luft samt grin over en fjolle ting hunden gør, så får jeg nu et smil i ansigtet.

 

Louise og Sniffer Bruger.

Michael og Balder

Jeg er diagnosticeret med PTSD, socialfobi, angst og depression.

Jeg fik min servicehund Balder d. 2. december 2018.

De første par dage sørgede Servicehundeforeningens træner Bodil samt formand Hanne for at jeg fik lært at “bruge” Balder.

I dag taler jeg om tiden “før og EFTER Balder”, inden jeg fik Balder så havde jeg bl.a. meget svært ved at komme ud og handle, færdes udenfor osv.

I dag får jeg stadig angstanfald, er stadig udfordret når jeg er rundt omkring, men der oplever jeg at Balder er blevet god til at “læse og føle” mig, så han sørger for at jeg “flytter fokus” fra mine følelser og tanker og over til ham.

Jeg oplever når jeg får et angstanfald, at jeg bliver meget indelukket, der sker det tit at Balder med sin snude “skubber” til min hånd og vil have min opmærksomhed så jeg ikke har fokus på min angst.

Tidligere kunne der gå flere dage hvor jeg ikke kunne overskue at komme udenfor pga. mine diagnoser, men efter jeg har fået Balder så kommer jeg ud flere gange om dage og ved at Balder kan komme med i Supermarkeder osv. så har jeg “nemmere” ved at håndtere indkøb, restaurants besøg osv.

Jeg har aldrig fortrudt at jeg har fået Balder, den støtte han giver kan ikke beskrives i ord.

Sidst men ikke mindst vil jeg også nævne og sende en STOR TAK til Servicehundeforeningen som har støttet mig utroligt meget i forhold til at lære Balder at kende, at vedligeholde træningen og med masser af gode råd både med foder, pleje osv.

 

Michael og Balder Bruger.

Clara og Tjalfe

Jeg har kun haft min servicehund Tjalfe i halvanden måned, men han har allerede haft stor betydning for mit fysiske og psykiske funktionsniveau.

Tjalfe er en kæmpe hjælp i hverdagen. Især i det offentlige rum hvor bl.a. indkøb, offentlig transport eller en tur i biografen plejede at være svært for mig at gennemføre på egen hånd, da jeg har paranoid skizofreni og dagligt oplever angst og psykoser. Jeg har også diagnosen PTSD grundet en traumatisk barndom med fysisk og psykisk vold. Min PTSD kan uden varsel forårsage flashbacks, panikanfald og trigge min skizofreni i form af paranoia, høre- og synshallucinationer. Tjalfe fungerer som mit anker til virkeligheden og afleder mig fra disse psykotiske symptomer. Han er også virkelig god til at afbryde flashbacks, selvskade og vække mig fra mareridt. Alle omkring mig kan mærke, hvor stor gavn jeg har af den normale døgnrytme med tryghed, struktur og glæde, som han giver mig. Jeg plejede også i perioder at blive dybt depressiv og lide af OCD, tvangs- og selvmordstanker, men siden Tjalfes ankomst er det aftaget drastisk.

Endelig lider jeg af en funktionel lidelse, der lægeligt menes at være forårsaget af en overproduktion af stresshormon i min hjerne under min traumatiske opvækst. Når jeg bliver udsat for selv små mængder af stress, kan denne lidelse medføre kontroltab over min krop, uafhængigt af mine psykiske tilstand. Dette kommer især til udtryk i form af midlertidige lammelser, nedsat syns- og høreevne, motoriske-vanskeligheder, tale-vanskeligheder, ukontrollerbar rysten, voldsom svimmelhed (der ofte kulminerer i besvimelser), ufrivillige opkastninger mm. Tjalfe hjælper mig især ved lammelserne, hvor han udfører deep pressure touch ved at lægge sig på min krop, hvilket beroliger mit nervesystem. Han har allerede flere gange stoppet begyndende kramper i mine ben fra at udvikle sig til lammelser. Derudover advarer han mig, inden jeg besvimer, hvilket har gjort det mere sikkert for mig at færdes på egen hånd. Han fornemmer når mit blodtryk falder, så jeg kan nå at sætte mig ned og undgå at falde og slå hovedet. Hvis jeg alligevel besvimer vækker han mig, ved at slikke mig i ansigtet eller gø om hjælp. Ved synsnedsættelser holder han sig tæt til mig, så jeg ikke bliver bange. Hans kropssprog gør, at jeg bedre kan orientere mig, mens hans tilstedeværelse gør det tydeligt for folk omkring mig, at jeg har brug for plads og / eller hjælp. Han har på nuværende tidspunkt hjulpet mig hjem med toget og gennem indkøb, hvor jeg har været næsten blind, til trods for at han ikke er en trænet førerhund.

Jeg frygtede i mange år, at jeg aldrig ville blive i stand til at leve et normalt liv, da disse funktionsnedsættelser, især dem der følger med min funktionelle lidelse og PTSD, er så voldsomme, at de ikke vurderes til at kunne forbedres. Men nu kan jeg med Tjalfes hjælp se frem til at få nogle lidt mere normale 20’ere, med mindre behov for støtte og medicinsk behandling.

Clara og Tjalfe Bruger.

Odin og Camilla

Jeg fik Odin for 9 måneder siden , han har gjort så meget for mig, han gør mig til et helt andet menneske, han har hjulpet mig meget mere end jeg nogensinde havde forestillet mig da jeg søgte om at få en service hund.

Før jeg fik Odin kunne jeg have mange angst anfald i løbet af en dag, nu bliver jeg kun nervøs. Jeg har haft 3-4 angst anfald i de 9 måneder jeg har haft ham. Alle gange har været i situationer hvor Odin ikke kunne komme med mig.

Han gør at jeg kommer ud hverdag og har mod på at snakke med andre mennesker, Noget som ikke var en mulighed før jeg fik ham, der fik jeg angst anfald bare nogen sagde noget til mig. Jeg møder andre hunde ejere hvor vi ender med at gå tur sammen og snakke mens hundene går og snuser, jeg havde aldrig troet at han skulle give mig mod til at kunne snakke med andre.

Vi kommer i butikker og tager selv bussen, alt mit fokus er på ham, og når tingene presser på så er han rigtig god til at hjælpe med at fjerne mit fokus fra alt andet. Han er et rigtig pjat hoved så hvis min fokus fra ham fjerner sig så ligger han sin våde kolde snude på min hånd. Så kommer mit fokus hurtigt tilbage på ham

Når jeg har en svær dag så ligger vi og putter, og vi går en ekstra lang tur og får trænet. Han gør at jeg kommer ud hverdag, selv når jeg ikke rigtig har lysten. Når vi først er kommet ud gør det mig glad at se ham løbe rundt og snuse og se glæden i ham.

Før jeg fik Odin sov jeg sjældent igennem sov 3-4 timer i døgnet og fungerede ikke som jeg burde. Jeg kunne vågne flere gange med angst anfald, men efter jeg har fået ham sover jeg igennem og min psyke er blevet mere stabil. Og det kan gå flere uger imellem mine virkelig dårlige dage.

At få en service hund er det bedste der er sket for mig, jeg er blevet mere selvstændig og han har bragt så meget glæde og tryghed ind i mit liv.

 

Odin og Camilla Bruger.

Julie og Indy

Hvorfor Indy er i top 3 over beste ting der er sket for mig.

Jeg fik Indy for omkring 1 år siden og nu kan jeg slet ikke forstille mig et liv uden ham. Jeg har asperger og ADD og så har jeg været meget selvskadende. Inden jeg fik Indy kom jeg næsten aldrig ud af min lejlighed og jeg var aldrig i byen og handle eller i biografen eller sådan noget. Jeg var ked af det og deprimeret og jeg skadede mig selv. Men så fik jeg Indy! Og han er den største hjælp jeg nogensinde har fået!

Når jeg begynder og få det svært, jeg bliver ked af det og sur måske, så kommer Indy. Han står ved siden af mig og får mig til at sætte mig på gulvet, så trygger han hovedet ind i mig og jeg nuser ham og krammer ham. Efter lidt tid er jeg faldet til ro, så får jeg ham måske til ligge sig på mine ben. Andre gange ligger jeg mig bare ned og så ligger han lige ved siden af mig og venter på jeg er klar igen.

Når vi er ude og handle eller bare på tur er han altid med. Han er min marker og han gør mig tryg. Og han er et utrolig godt emne at snakke om og så synes de fleste jo han er så sød!

Vi træner også en masse, det gør mig så glad specielt når man skal rose en masse så kan man ikke lade vær med at blive glad.

Så inden jeg fik ham kom jeg aldrig ud jeg var ked af det og deprimeret og jeg skadede mig selv.

Efter jeg har fået ham er jeg glad for det meste og når jeg ikke er hjælper han mig, jeg skader ikke mig selv og jeg kommer ud mange gange om dagen.

Julie og Indy Bruger.

Anne og Max

For næsten 3 år siden fik jeg bevilget en servicehund – Max. Max er en enorm støtte for mig og har ændret min tilværelse så jeg i dag selvstændig kan foretage mig en række ting som jeg ikke kunne tidligere. Max giver mig tryghed og glæde i dagligdagen og giver mig mod til at komme videre i min hverdag.

Der opstår et meget naturligt forhold i samspillet med Max, hvor jeg indimellem bliver i tvivl om hvordan vi sammen bedst kommer videre.

I stort som småt har jeg oplevet en meget nærværende og støttende Servicehundeforening, der i hele forløbet – og stadig – stiller op og hjælper til når jeg har behov. Hanne Troensegaard og hendes team har altid været klar med professionel støtte og rådgivning – og det er de stadig uanset det nu er næsten 3 år siden Max blev en del af mit liv.

Den rådgivning og det samspil kan jeg ikke undvære.

Anna, juni 2020

 

Anne og Max Bruger.