Michael og Balder

Michael og Balder

Jeg er diagnosticeret med PTSD, socialfobi, angst og depression.

Jeg fik min servicehund Balder d. 2. december 2018.

De første par dage sørgede Servicehundeforeningens træner Bodil samt formand Hanne for at jeg fik lært at “bruge” Balder.

I dag taler jeg om tiden “før og EFTER Balder”, inden jeg fik Balder så havde jeg bl.a. meget svært ved at komme ud og handle, færdes udenfor osv.

I dag får jeg stadig angstanfald, er stadig udfordret når jeg er rundt omkring, men der oplever jeg at Balder er blevet god til at “læse og føle” mig, så han sørger for at jeg “flytter fokus” fra mine følelser og tanker og over til ham.

Jeg oplever når jeg får et angstanfald, at jeg bliver meget indelukket, der sker det tit at Balder med sin snude “skubber” til min hånd og vil have min opmærksomhed så jeg ikke har fokus på min angst.

Tidligere kunne der gå flere dage hvor jeg ikke kunne overskue at komme udenfor pga. mine diagnoser, men efter jeg har fået Balder så kommer jeg ud flere gange om dage og ved at Balder kan komme med i Supermarkeder osv. så har jeg “nemmere” ved at håndtere indkøb, restaurants besøg osv.

Jeg har aldrig fortrudt at jeg har fået Balder, den støtte han giver kan ikke beskrives i ord.

Sidst men ikke mindst vil jeg også nævne og sende en STOR TAK til Servicehundeforeningen som har støttet mig utroligt meget i forhold til at lære Balder at kende, at vedligeholde træningen og med masser af gode råd både med foder, pleje osv.