Ditte Frederiksen

Baggrund

Ditte arbejder som politiassistent i specialiseret beredskab i Vordingborg. I politiuddannelsen er indlagt uddannelse med psykisk syge og sårbare. Ud over den almindelige uddannelse alle politiuddannede får, har Ditte modtaget intensiv uddannelse i at tale med denne målgruppe, da hun gennem en årrække har arbejdet som alarmoperatør på alarmcentralen (112).

I det private liv omgås Ditte også mange syge/sårbare/udsatte, idet Ditte selv er mor til et barn med en kromosomfejl. Det har gjort, at sønnens fritidsaktiviteter osv. er i specialtilbud, og herigennem møder Ditte mange forældre og deres børn med psykisk og fysisk handicap. For Ditte er det en stor gave!

Fra fodervært til servicehundeinstruktør

Dittes fritid har altid været brugt på dyr. Ditte har i hele sit liv haft hund – mange forskellige racer, og så har både Dittes datter og Ditte en stor passion for heste. Ditte bor på en lille landejendom, hvor der er plads til både heste og hund(e).

I 2015 kontaktede Ditte Servicehundeforeningen for at tilbyde at være fodervært, da Ditte stod overfor at skulle aflive sin daværende hund. Det viste sig at være en god beslutning, og Ditte har haft mere end 15 hvalpe som fodervært. De kære hvalpe har givet Ditte blod på tanden mht. at træne hund, og nu er Ditte servicehundeinstruktør for Servicehundeforeningen. Ditte beskriver der som det mest meningsfulde fritidsjob hun kan forestille sig.