Chefinstruktør Hanne Troensegaard

Chefinstruktørens ansvar og opgaver.

Servicehundeforeningens chefinstruktør Hanne Troensegaard er professionel hundetræner.

Servicehundeforeningen har høje krav til instruktører. Det er således chefinstruktøren, som sikrer sig, at instruktør har den rette faglige viden og indsigt i den enkelte Bruger i samtræningen med denne.

Chefinstruktør har uddannet førerhunde og mangeårig erfaring i kommunikation og samtræning af førerhunde hos svagtseende og blinde. Ligeledes uddannet utallige servicehunde til borgere med funktionshandicap og/eller psykiske handicap/lidelser.

Chefinstruktøren i Servicehundeforeningen har det daglige ansvar for kontinuerlig uddannelse af instruktørerne. Chefinstruktøren har det overordnede ansvar for at målrette den enkeltes hunds uddannelse specifik til den enkelte Brugers behov.

 

Baggrund

Hun har uddannet over 250 førerhunde og mere end 120 servicehunde.

Siden 2006 har Hanne uddannet mere end 114 servicehunde for Servicehundefonden / Servicehundeforeningen. Hanne har derved meget stor erfaring i at udvælge og uddanne hunde og efterfølgende få brugeren til at få det bedst mulige ud af samarbejdet med hunden.

Læs evt. mere om Hanne Troensegaard i artiklen på vores hjemmeside i “Servicehunde i Danmark”

Et liv med hunde.

Har trænet egne hunde siden barn og blev ung Dansk Lydighedschampion to gange med to forskellige Beagler og kom på det danske landshold som 25-årig.

Hanne har tidligere været Danmarksmester i agility. Hannes 2 Beagle hunde var de første i Danmark, som blev lydighedschampion.  Ligeledes har hun været på landsholdet med sine beagles og deltog her i Europamesterskabet.Hanne Troensegaard har haft en lang karriere som konkurrencehundefører på internationalt plan.

Hun var en af pionererne for at få Agility indført i den danske hundeverden.

Uddannelse

Uddannet instruktør i Dansk Kennelklub som 20-årig. Hun startede i 1989 som førerhundeinstruktør for Dansk Blindesamfund, hvor hun som sagt uddannede over 250 førerhunde.

Har på baggrund af de mange års erfaring med træning og adfærdsbehandling af hunde udviklet et koncept til træning af servicehunde til mennesker med psykiske handicap/lidelse, der ofte har svært ved at kommunikere tydeligt med stemme og/eller kropssprog.

Ildsjæl

Chefinstruktør Hanne Troensegaard har selvsagt livslang erfaring i arbejdet med hunde og mennesker med psykisk og/eller fysisk handicap.

Har siden 2015 samarbejdet med 38 kommuner i forbindelse med udplacering af servicehunde hos brugere med fysisk og/eller psykisk handicap.

Servicehundeforeningen er priviligeret i at have hende som chefinstruktør, da hun er en ildsjæl, hvor interesse og arbejde flyder ud i et.

Formidling af viden

Ved siden af sit virke som chefinstruktør for Servicehundeforeningen har Hanne haft et mangeårigt virke som foredragsholder om hundes kropssprog, hundes motivation og drivkraft, samspil mellem menneske og hund, træningsmetoder, angst og stress hos hunde m.v. Ligeledes afholder hun foredrag i Servicehundeforeningens virke.

 

Hundeadfærdsbehandler

Hanne har sideløbende med sin instruktørvirksomhed arbejdet som hundeadfærdsbehandler og har derigennem hjulpet mange med både adfærdsproblemer og træningsløsninger.

 

Sjov Info

Trænet hund til rolle i filmen “Til højre ved den gule hund”, 2003.