Chefinstruktør Hanne Troensegaard

Servicehundeforeningens chefinstruktør Hanne Troensegaard er professionel hundetræner.

Hun har uddannet over 250 førerhunde og mere end 120 servicehunde.

Hanne Troensegaard har haft en lang karriere som konkurrencehundefører på internationalt plan. Hun startede i 1989 som førerhundeinstruktør for Dansk Blindesamfund, hvor hun som sagt uddannede over 250 førerhunde.

Siden 2006 har Hanne uddannet mere end 114 servicehunde for Servicehundefonden / Servicehundeforeningen. Hanne har derved meget stor erfaring i at udvælge og uddanne hunde og efterfølgende få brugeren til at få det bedst mulige ud af samarbejdet med hunden.

Hanne har sideløbende med sin instruktørvirksomhed arbejdet som hundeadfærdsbehandler og har derigennem hjulpet mange med både adfærdsproblemer og træningsløsninger.

Hanne har tidligere været Danmarksmester i agility. Hannes 2 Beagle hunde var de første i Danmark, som blev lydighedschampion.  Ligeledes har hun været på landsholdet med sine beagles og deltog her i Europamesterskabet.

Ved siden af sit virke som chefinstruktør for Servicehundeforeningen har Hanne haft et mangeårigt virke som foredragsholder om hundes kropssprog, hundes motivation og drivkraft, samspil mellem menneske og hund, træningsmetoder, angst og stress hos hunde m.v.