Servicehunde til personer med psykiske lidelser

Servicehundeforeningen

Servicehund til psykiske lidelser

En servicehund til en psykisk syg person er en specialtrænet hund, der er nøje udvalgt efter sit væsen, temperament og adfærd.

Efter en grundig testperiode på 14-21 dage findes hunden kun egnet, hvis den opfylder de specielle krav, som kræves af disse for at kunne fungere hos en person, som har brug for en meget godmodig, social og samarbejdsvillig hund.

Det skal også være en hund, der har så meget mod, at den kan klare de mange udfordringer, der kræves af en hund, som skal arbejde og give støtte alle steder, også i det offentlige rum.

Det er derfor ikke usædvanligt, at vi må teste 10-15 hunde inden rette hund er fundet og træningen kan gå i gang.

Servicehund træner i bus

Træner i bus

Servicehund træner mærkøvelser

Mærkøvelse

Servicehund træner mærkøvelser på gulv

Mærkøvelse

Servicehund træner i skole

Træner i skole

Krav og træning

Sundhedsmæssigt bliver hundene også testet i form af blandt andet røntgenfotografering af hofter og albuer.

Under træningen lærer hundene et omfattende lydighedsprogram, der er nøje tilrettelagt efter den enkelte ansøgers evner, formåen og behov.

Herunder bliver der taget hensyn til ansøgers fysiske tilstand, stemmeleje, personlige udstråling og ansøgers miljø, f.eks. bopæl i by eller på landet, mange katte og hunde i området, meget trafik, trapper, elevator og kørsel i offentlige transportmidler.

Ofte er det i det offentlige rum, at den psykisk syge har mest brug for sin hund og derfor er det afgørende, at hunden kan styres og bevarer kontakten til sit menneske overalt. Hunden lærer derfor at give støtte til sit menneske ved på kommandoen “touch” at lægge sit hoved i skødet, i hånden eller mod benet.

Hunden lærer også at skabe plads for sit menneske ved at gå ind foran denne og kigge op. Denne øvelse er medvirkende til at forhindre angstanfald.

Hund bliver under bord på job

Tilmeld dig vores nyhedsbrev lige her

Ved at tilmelde dig, acceptere du vores privatlivspolitik.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Servicehundeforeningen

Vi stræber efter at hjælpe mennesker med fysiske og/eller psykiske handicaps til at få et bedre liv. Foreningen træner hunde til psykisk handicappede og psykiske syge mennesker i hele landet.

Find os i hele DK

Østre Parkvej 2N,
4100 Ringsted
CVR: 35552472

© 2023 Servicehundeforeningen