Servicehundeforeningen

Hunde, der hjælper

Tlf: 2068 8383

Åben for brugere 24/7

Kun et ring væk

RÅDGIVENDE DYRELÆGE

Rådgivende dyrlæge og næstformand i Servicehundeforeningen Knud Dahlgaard

Baggrund

Knud Dahlgaard har drevet Dahlgaards Dyreklinik i Birkerød i over 30 år. Klinikken blev i 2013 afhændet til Evidensia, og Knud fratrådte sin stilling på klinikken i 2016. Siden har han – foruden sin funktion i Servicehundeforeningen – været tilknyttet flere dyreklinikker som konsulent og hjulpet til med diverse operationer, specielt ortopædkirurgiske indgreb.

Gennem efteruddannelse, videreuddannelse og erfaring har Knud erhvervet bred kompetence inden for sygdomme hos hunde og katte. Knud har i sin karriere især interesseret sig for og videreuddannet sig inden for områderne ortopædi, kirurgi og sygdomme i mave-tarm systemet.

Vidensformidling

Formidling af viden har også været en væsentlig del af aktiviteterne. Han har skrevet mange artikler til fagblade, magasiner, ugeblade og aviser. Han er således også forfatter til flere artikler på Netdyredoktor.dk og interviewet til Podcast. Ligeledes har han holdt en lang række foredrag for hunde- og katteejere samt for kollegaer.

Engagementet i Servicehundeforeningen

Samarbejdet med Chefinstruktør Hanne Troensegaard startede for over 20 år siden, hvor Hanne var tilknyttet Dahlgaards Dyreklinik som adfærdsrådgiver og var tilstede på klinikken en halv dag om ugen.  Siden har samarbejdet udviklet sig, og i 2014 blev han medlem af Servicehundeforeningens bestyrelse og er nu næstformand.

Foruden det almindelige bestyrelsesarbejde har Knud naturlig nok fungeret som konsulent i forbindelse med sydom og tilskadekomst hos hundene i træning. Desuden har han foretaget røntgenundersøgelse og operation (sterilisation/kastration)

Endelig har han lavet second opnion undersøgelser af servicehunde med langvarige og/eller problematiske sygdomsforløb.

Frivilligt og ulønnet.

Det skal understreges, at Knud Dahlgaards engagement som rådgivende dyrlæge er ulønnet. Knud gik på pension i 2016. Men er stadig yderst aktiv på flere dyreklinikker, når der er brug for ekspert viden. 

Links til nogle af Knuds mange artikler

Nedenstående er der links til artikler og podcast hos nogle af de mange medier, hvor Knud Dahlgaards enorme viden har været formidlet:

Hud og pels hos katte og hunde, Netdyredoktor.dk
Pas på din hund – det er højsæson for hjerteorm!, http://tv-midtsjaelland.dk/ 2015
Mavesår hos hunde, Netdyredoktor.dk
Ingen påskeæg til Fido, DDKesbjerg.dk
2 typer af diarre og 1 midt i mellem, Succes I Veterinær Praksis Podcast, 2018
Danskere sender hunden i kemo, når den får kræft, Jyllandsposten.dk, 2009
Diarre hos hund og kat, Dyrelæge Magasinet, Kopi fra DBC Webarkiv, biblioteket.dk
Politikens hundebog af Forfatter: Sørensen, Ulla - Dahlgaard, Knud
SYGDOMME I VENTRIKLEN II, dyrlægemagasinet, 2011