Hunde, der hjælper

Psykisk og fysisk

Tlf: 2068 8383

Åben for brugere 24/7/365

Spørgsmål mv.

ma-fre 9.00 - 16.00

Instruktørerne

Chefinstruktør Hanne Troensegaard

Chefinstruktør
Hanne Troensegaard

Servicehundeforeningens chefinstruktør Hanne Troensegaard er professionel hundetræner.

Hun har uddannet over 250 førerhunde og mere end 120 servicehunde.

Hanne Troensegaard har haft en lang karriere som konkurrencehundefører på internationalt plan. Hun startede i 1989 som førerhundeinstruktør for Dansk Blindesamfund, hvor hun som sagt uddannede over 250 førerhunde.

Siden 2006 har Hanne uddannet mere end 114 servicehunde for Servicehundefonden / Servicehundeforeningen. Hanne har derved meget stor erfaring i at udvælge og uddanne hunde og efterfølgende få brugeren til at få det bedst mulige ud af samarbejdet med hunden.

Hanne har sideløbende med sin instruktørvirksomhed arbejdet som hundeadfærdsbehandler og har derigennem hjulpet mange med både adfærdsproblemer og træningsløsninger.

Hanne har tidligere været Danmarksmester i agility. Hannes 2 Beagle hunde var de første i Danmark, som blev lydighedschampion.  Ligeledes har hun været på landsholdet med sine beagles og deltog her i Europamesterskabet.

Ved siden af sit virke som chefinstruktør for Servicehundeforeningen har Hanne haft et mangeårigt virke som foredragsholder om hundes kropssprog, hundes motivation og drivkraft, samspil mellem menneske og hund, træningsmetoder, angst og stress hos hunde m.v.

Kenneth Østen

Instruktør

Kenneth blev i 2008 uddannet dyrepasser, hvor hans fokus var hundens flokadfærd mellem artsfælder samt hundens adfærd overfor mennesker. Efterfølgende arbejdede Kenneth en årrække på et af landes førende dyrehospitaler. Han har derfor tilegnet sig en bred viden om adfærd, pleje og sundhed hos hunde.

I 2016 blev Kenneth uddannet sygeplejerske, og arbejder nu på Akutmodtagelsen, hvor han hver dag møder mennesker med vidt forskellige fysiske og psykiske lidelser. Arbejdet som sygeplejerske understøtter den menneskelig tilgang vi ønsker at give til brugerne af servicehunde.

Kenneth har siden 2003 fulgt arbejdet med træning af førerhunde og i 2006 startede han som aspirant til servicehundeinstruktør.
Siden 2012 har Kenneth fungeret som instruktør, og trænet og uddannet flere servicehunde samt stået for flere fællesarrangementer for servicehundebrugerne rundt om i landet.

Tine Vind Lübker

Instruktør

Tine er uddannet servicehundeinstruktør i Servicehundeforeningen, og jagthundeinstruktør igennem Danmarks Jægerforbund. Tine har altid haft stor interesse og glæde ved at træne hunde.                                                                                                                         Tine har i mange år beskæftiget sig med opgaver indenfor miljø, arbejdsmiljø og sikkerhed. Det har bl.a. været som EHS Officer ved Siemens Gamesa Renewable Energy og Skanska Danmark A/S. Derudover har Tina været besøgsleder i Røde Kors, hvor Tine matchede besøgsvenner med besøgsmodtagere

Jimmi Koldenborg

Instruktør

Servicehundeinstruktør Jimmi Koldenborg har teoretisk og faglig erfaring med både træning af hunde og undervisning af børn og voksne med særlig behov.

 

Jimmi har siden 1999 beskæftiget sig med træning af hunde. Han har været instruktør i både Schæferhundeklubben, og Dansk politihundeforening. I sidst nævnte fungerede han også som indlæringsfigurant i politihundeprogrammet.

Jimmi er efterfølgende uddannet hos servicehundeforeningen

Jimmi har en alsidig baggrund. Han blev uddannet som musik og bevægelseslærer fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, i 2004.

Han har siden da undervist børn og voksne med særlige behov. Eks. Autisme, adhd, angst mm.

Jimmi har desuden efteruddannet pædagoger og lærere i positiv formidling af musik, samt haft musikterapi for udviklingshæmmede.

Mette Støvring Ahm

Instruktør

Mette startede i 1980 sin hundekarriere i Dansk Politihundeforening, hvor hun har deltaget i et utal af konkurrencer og flere gange deltaget ved DM. Hun er uddannet instruktør, figurant og dommer i foreningen. Hun har haft egen kennel med opdræt af Schæferhunde.  Hun var også i en årrække tilknyttet projekt ”Barn og hund” i Dansk Kennelklub.

Mette er uddannet Social og Sundhedsassistent og har igennem dette arbejde tilegnet sig stor indsigt og erfaring med mennesker med fysiske og psykiske udfordringer.

I 2019 blev hun hvalpevært og senere instruktør i Servicehundeforeningen.

Christian Christensen

Instruktør

Christian er politiassistent og har været hundefører i politiet siden 1992. De første 12 år som tjenestehundefører med en schæferhund og siden 2004 sprængstofhundefører med en engelsk springerspaniel.

Sideløbende med arbejdet med egen hund fungerer Christian som instruktør på politihundeskolen, ligesom han er mentaltestleder af politiets hunde.

Siden 2004 har Christian været førerhundeinstruktør for Dansk Blindesamfund og siden 2007 endvidere instruktør for Servicehundefonden.