Instruktørerne

Servicehundeforeningen

Ekspert omsorg. Ekspert Service.

Servicehundeforeningen

chefinstruktør Hanne Troensegaard - Servicehundeforeningen

Hanne Troensegaard

Our Founder

Chefinstruktør

Servicehundeforeningens chefinstruktør Hanne Troensegaard er professionel hundetræner.

Servicehundeforeningen har høje krav til instruktører. Det er således chefinstruktøren, som sikrer sig, at instruktør har den rette faglige viden og indsigt i den enkelte Bruger i samtræningen med denne.

Chefinstruktør har uddannet førerhunde og mangeårig erfaring i kommunikation og samtræning af førerhunde hos svagtseende og blinde. Ligeledes uddannet utallige servicehunde til borgere med funktionshandicap og/eller psykiske handicap/lidelser.

Chefinstruktøren i Servicehundeforeningen har det daglige ansvar for kontinuerlig uddannelse af instruktørerne. Chefinstruktøren har det overordnede ansvar for at målrette den enkeltes hunds uddannelse specifik til den enkelte Brugers behov.

Hun har uddannet over 250 førerhunde og mere end 120 servicehunde.

Siden 2006 har Hanne uddannet mere end 114 servicehunde for Servicehundefonden / Servicehundeforeningen. Hanne har derved meget stor erfaring i at udvælge og uddanne hunde og efterfølgende få brugeren til at få det bedst mulige ud af samarbejdet med hunden.

Læs evt. mere om Hanne Troensegaard i artiklen på vores hjemmeside i “Servicehunde i Danmark”

Har trænet egne hunde siden barn og blev ung Dansk Lydighedschampion to gange med to forskellige Beagler og kom på det danske landshold som 25-årig.

Hanne har tidligere været Danmarksmester i agility. Hannes 2 Beagle hunde var de første i Danmark, som blev lydighedschampion.  Ligeledes har hun været på landsholdet med sine beagles og deltog her i Europamesterskabet.Hanne Troensegaard har haft en lang karriere som konkurrencehundefører på internationalt plan.

Hun var en af pionererne for at få Agility indført i den danske hundeverden

Uddannet instruktør i Dansk Kennelklub som 20-årig. Hun startede i 1989 som førerhundeinstruktør for Dansk Blindesamfund, hvor hun som sagt uddannede over 250 førerhunde.

Har på baggrund af de mange års erfaring med træning og adfærdsbehandling af hunde udviklet et koncept til træning af servicehunde til mennesker med psykiske handicap/lidelse, der ofte har svært ved at kommunikere tydeligt med stemme og/eller kropssprog.

Chefinstruktør Hanne Troensegaard har selvsagt livslang erfaring i arbejdet med hunde og mennesker med psykisk og/eller fysisk handicap.

Har siden 2015 samarbejdet med 38 kommuner i forbindelse med udplacering af servicehunde hos brugere med fysisk og/eller psykisk handicap.

Servicehundeforeningen er priviligeret i at have hende som chefinstruktør, da hun er en ildsjæl, hvor interesse og arbejde flyder ud i et.

Ved siden af sit virke som chefinstruktør for Servicehundeforeningen har Hanne haft et mangeårigt virke som foredragsholder om hundes kropssprog, hundes motivation og drivkraft, samspil mellem menneske og hund, træningsmetoder, angst og stress hos hunde m.v. Ligeledes afholder hun foredrag i Servicehundeforeningens virke.

Hanne har sideløbende med sin instruktørvirksomhed arbejdet som hundeadfærdsbehandler og har derigennem hjulpet mange med både adfærdsproblemer og træningsløsninger.

 

servicehundeinstruktør Maria Koldenborg

Maria Koldenborg

Our Founder

Servicehundeinstruktør

Servicehundeinstruktør Maria Koldenborg har et stor og faglig erfaring med træning af hunde og arbejde indenfor sundheds -og primærsektoren.

Servicehundeinstruktør Maria er uddannet sygeplejerske i 2003. Har erfaring indenfor både det medicinske og kirurgiske område.

Har desuden været ansat i kommunalt regi i mange år, dels som hjemmesygeplejerske og i de sidste 9 år i en administrativ stilling.

Maria har stor erfaring med formidling og kommunikation og har en videreuddannelse indenfor dette felt.

 

Maria har stor erfaring med træning af mange forskellige hunderacer.

Er uddannet lydighedsinstruktør i Dansk Politihundeforening og har i en årrække fungeret både som instruktør og koordinator for lydighedshold.

Maria har derudover været aktiv konkurrence hundefører i Dansk politihundeforenings program.

Maria er efterfølgende uddannet instruktør i Servicehundeforeningen.

Nicklas Troensegaard

Our Founder

Formand og Servicehundeinstruktør

Jimmi Koldenborg - Servicehundeinstruktør

Jimmi Koldenborg

Our Founder

Servicehundeinstruktør

Servicehundeinstruktør Jimmi Koldenborg har teoretisk og faglig erfaring med både træning af hunde og undervisning af børn og voksne med særlig behov.

Jimmi har siden 1999 beskæftiget sig med træning af hunde. Han har været instruktør i både Schæferhundeklubben, og Dansk politihundeforening. I sidst nævnte fungerede han også som indlæringsfigurant i politihundeprogrammet.

Jimmi er efterfølgende uddannet hos servicehundeforeningen.

Jimmi har en alsidig baggrund. Han blev uddannet som musik og bevægelseslærer fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, i 2004.

Han har siden da undervist børn og voksne med særlige behov. Eks. Autisme, adhd, angst mm.

Jimmi har desuden efteruddannet pædagoger og lærere i positiv formidling af musik, samt haft musikterapi for udviklingshæmmede.

Mette Støvring med to servicehunde - Servicehundeinstruktør

Mette Støvring Ahm

Our Founder

Servicehundeinstruktør

Mette startede i 1980 sin hundekarriere i Dansk Politihundeforening, hvor hun har deltaget i et utal af konkurrencer og flere gange deltaget ved DM. Hun er uddannet instruktør, figurant og dommer i foreningen. Hun har haft egen kennel med opdræt af Schæferhunde.  Hun var også i en årrække tilknyttet projekt ”Barn og hund” i Dansk Kennelklub.

Mette er uddannet Social og Sundhedsassistent og har igennem dette arbejde tilegnet sig stor indsigt og erfaring med mennesker med fysiske og psykiske udfordringer.

I 2019 blev hun hvalpevært og senere instruktør i Servicehundeforeningen.

Servicehundeinstruktør Knirke Nybroe

Knirke Nybroe

Our Founder

Servicehundeinstruktør

Servicehundeinstruktør Knirke Nybroe, har stor erfaring indenfor behandling og undervisning af børn og unge med særlige behov

Knirke har beskæftiget sig med hunde siden hun blev født og har selv 2 spanske vandhunde, som hun avler på. Knirke bruger ”Karma” sin spanske vandhund i sit daglige arbejde med unge, hvor de unge øver sig på at bevæge sig udenfor hjemmet, ved at have Karma med.

Knirke var lærer på Fontan skolen, hvor hun som lærer, oplevede den kæmpe forskel en servicehund gjorde for en elev (læs artiklen “Servicehund på job i skolen” Efter denne oplevelse og grundet hendes kærlighed til hunde, blev hun fodervært for Servicehundeforeningen. Her blev hendes iver til at være en del af Servicehundeforeningen blot mere grundlagt, og hun blev derfor engageret som servicehundeinstruktør.

Servicehundeinstruktør Knirke Nybroe, har ligeledes erfaring i psykoedukation og gruppeterapi for både forældre og unge.

Knirke er oprindelig uddannet lingvist og 2-sprogslærer fra Københavns Universitet og har arbejdet med børn, unge og forældre siden 2000, hvor hun startede med at undervise på Københavns Sprogskole. Siden har hun arbejdet med udfordrede unge med bl.a. angst, selektiv mutisme, ADHD, skizofreni og autisme.

Servicehundeforeningen. Her blev hendes iver til at være en del af Servicehundeforeningen blot mere grundlagt, og hun blev derfor engageret som servicehundeinstruktør.

Ditte Frederiksen

Our Founder

Servicehundeinstruktør

Ditte arbejder som politiassistent i specialiseret beredskab i Vordingborg. I politiuddannelsen er indlagt uddannelse med psykisk syge og sårbare. Ud over den almindelige uddannelse alle politiuddannede får, har Ditte modtaget intensiv uddannelse i at tale med denne målgruppe, da hun gennem en årrække har arbejdet som alarmoperatør på alarmcentralen (112).

I det private liv omgås Ditte også mange syge/sårbare/udsatte, idet Ditte selv er mor til et barn med en kromosomfejl. Det har gjort, at sønnens fritidsaktiviteter osv. er i specialtilbud, og herigennem møder Ditte mange forældre og deres børn med psykisk og fysisk handicap. For Ditte er det en stor gave!

Dittes fritid har altid været brugt på dyr. Ditte har i hele sit liv haft hund – mange forskellige racer, og så har både Dittes datter og Ditte en stor passion for heste. Ditte bor på en lille landejendom, hvor der er plads til både heste og hund(e).

I 2015 kontaktede Ditte Servicehundeforeningen for at tilbyde at være fodervært, da Ditte stod overfor at skulle aflive sin daværende hund. Det viste sig at være en god beslutning, og Ditte har haft mere end 15 hvalpe som fodervært. De kære hvalpe har givet Ditte blod på tanden mht. at træne hund, og nu er Ditte servicehundeinstruktør for Servicehundeforeningen. Ditte beskriver der som det mest meningsfulde fritidsjob hun kan forestille sig.

TRÆNER

Thomas

Our Founder

Træner

Rikke Bork

Our Founder

Træner

Elisabeth Bohmann Knudsen

Our Founder

Træner

Stine Drent

Our Founder

Træner

Min vej til at blive træner i servicehundeforeningen startede som fodervært for unghundene. 
 
Mit hjerte brænder for hunde og for arbejdet med dem. Derfor var det med stor glæde at gå fra fodervært til træner. 
Jeg holder meget af tiden med foreningens 4-benede hovedpersoner.. og ligeså meget holder jeg af den fælles passion for hundene og deres meningsfulde arbejde og lærerige sparring jeg kan dele med mine 2-benede kollegaer i foreningen. 
Til daglig arbejder jeg som dyrepasser og træningskoordinator.
 
I min fritid er jeg: 
– Instruktør hos Stevns Hundesport. 
– Samt træner for Rødvig Dyreklinik, for klinikkens hunde med Bl.a klinikangst eller andre problematikker. 
 
Eksamineret Klikkertræner i ZOO-KBH, 2018. 
– forskellige dyrearter 
 
Eksamineret Canis-klikkerinstruktør, Canis-akademiet i Stavanger, Norge. 
2023.   
 

Victoria

Our Founder

Træner

Lesley - Træner

Lesley-Ann Honoré

Our Founder

Træner

Lesley har en baggrund som social- og sundhedshjælper/assistent og er senere blevet farmakonom. Med en bred erfaring i at arbejde med mennesker har Lesley arbejdet på steder som plejehjem, akutmodtagelse og endda drevet det eneste apotek på den grønlandske vestkyst. Udover det har Lesley erfaring med at formidle information og holder oplæg. I øjeblikket arbejder hun som tilsynsførende i en statslig styrelse.

Lesley trådte ind i Servicehundeforeningen som frivillig fodervært, og hendes fascination for arbejdet med hundene var så stor, at hun straks greb muligheden for at uddanne sig hos Servicehundeforeningen, da den opstod.

LinkedIn

Agnethe Olsen (Nethe)

Our Founder

Træner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev lige her

Ved at tilmelde dig, acceptere du vores privatlivspolitik.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Servicehundeforeningen

Vi stræber efter at hjælpe mennesker med fysiske og/eller psykiske handicaps til at få et bedre liv. Foreningen træner hunde til psykisk handicappede og psykiske syge mennesker i hele landet.

Find os i hele DK

Østre Parkvej 2N,
4100 Ringsted
CVR: 35552472

© 2023 Servicehundeforeningen