Historien om Blackie

I 2002 fødte jeg min søn, Julius. Jeg var kun lige blevet 17 år gammel, og har det meste af mit liv været alene med ham. Julius blev født som en sund og rask dreng, men allerede en måned efter viste det sig, at han ikke udviklede sig som andre børn. Bl.a. kunneJulius ikke gå […]Læs/se mere »

Busters verden

Annemette og Buster 2012 ”Åh Buster, åh Buster Som sprunget ud af et eventyr… Åh Buster, åh Buster Buster kan noget andre ikke kan Han har nemlig lært at trylle…” Jeg var så heldig at møde Nanna og hendes skønne og dygtige servicehund Futte igennem en patientforening i efteråret 2011. Jeg blev meget interesseret i, […]Læs/se mere »

Birte og Tess

Baggrund: Hej, jeg hedder Birte, er 37 år, mor til 3 børn i alderen 7, 10 og 12 år og gift med Kaspar. Bosiddende i Nordjylland. Igennem mange år har mit helbred skrantet, flere og flere sygdomme har meldt sig på banen. Det bevirkede, at et job på 37 timer som pædagog var udelukket, men […]Læs/se mere »

Carry - Carina og Felix

Det at have fået en servicehund har betydet meget for mig. For når man sidder fanget i sit eget hjem, ikke tør at komme ud, så er en hund guld værd. Felix er god til at være min klippe, når jeg bliver usikker og angst; hans stille og rolige sind gør, at jeg bliver rolig […]Læs/se mere »

Carry - Carina og Mille

Det at have fået en servicehund har betydet meget for mig. Jeg er en pige fra 1987, der som barn, fik en akut hjerneskade, som med alderen satte sine spor, både psykisk og fysisk…. Jeg blev mere og mere indelukket, ked af det, og havde fysiske problemer, dårlig balance, rysteture, svimmelhed når jeg skulle samle […]Læs/se mere »

Emil og Diesel

Emil fik, ikke overraskende, diagnosen Aspergers Syndrom, da han var 4 år. Det var og er tydeligt, at han ikke er helt som andre børn og har det svært, blandt andet socialt. Han er en meget intelligent dreng og har et meget veludviklet sprog. Tilfældigt faldt jeg over en artikel om servicehunde og begyndte at […]Læs/se mere »

Gitte og Pluto

Hej! Hvor er jeg dog glad for at servicehundefonden findes, for ellers havde jeg nok aldrig fået et bedre liv igen. Første gang jeg og min familie skulle møde Pluto var vi meget spændte på, hvad det var for en hund Hanne og Christian ville dukke op med. Hanne og Christian kom med Pluto og […]Læs/se mere »

Jane og Baloo

Det startede som en drøm. Men drømmen blev til virkelighed. Jeg søgte en servicehund. En hund, der skulle ændre mit liv. Give mig mod og styrke. Jeg har nu fået Baloo, og det har virkelig gjort mig godt. Før burede jeg mig inde i min lejlighed. Jeg turde ikke gå ud. Var angst for alt […]Læs/se mere »

Et rigtigt Disney eventyr - Jeppe, Dorthe og Disney

Disney er en legesyg, kælen og godmodig sort Labrador, som er trænet til at være servicehund. Vi fik Disney den 16. december 2006 og føler næsten, han er vores adoptivbarn. Min mand, Jeppe, og jeg selv sidder begge i kørestol. Man kan derfor sige, at der nærmest var dobbelt behov for Disney. Vi har altid […]Læs/se mere »

Laila og Max

Jeg er en ung dame på 57 år, der er gift og har været afhængig af kørestol i de sidste 12 år – efter en ulykke for 15 år siden. Jeg/vi har haft hund siden 1973 og nogle gange flere af gangen. Den sidste var en Golden Retriever, Bjørn, som vi havde i 12,5 år. […]Læs/se mere »

Servicehund som iværksætter - Lars og Lucky

Hvorfor hund igen!! DERFOR! Historien startede for mig tilbage i 1996, hvor jeg fik diagnosen dissemineret sclerose efter gennem flere år at have fået foretaget forskellige undersøgelser som følge af diverse mindre “skavanker”, der på det tidspunkt på ingen måde gav mig nævneværdige smerter, som ikke kunne holdes i “skak” med almindelige smertestillende tabletter. Sygdommen […]Læs/se mere »

Lisa og Kiwi

Mit navn er Kiwi, – og jeg er servicehund. Jeg bor hos mine mennesker Lisa & Poul på Christianshavn i København. Lisa hjælper jeg med praktiske ting i hverdagen, og Poul hjælper jeg til at få frisk luft på de daglige morgenture. Jeg har ikke altid været servicehund, – faktisk startede mit hundeliv helt almindeligt […]Læs/se mere »

Historien om Pyrus - Malene og Pyrus

Den 1. oktober 2007 fik jeg en rigtig god ven. Min bedste ven er nu en dejlig Golden Retriever ved navn Pyrus. Lige fra første øjekast blev Pyrus og jeg glade for hinanden. Alt imens jeg fik information om, hvilken hund Pyrus er, og hvordan han skal passes med hensyn til foder og lignende, traskede […]Læs/se mere »

Nina og Balder

En dag i oktober 2009 kom Træner Hanne hjem til os med Balder og gav mig en god indføring i, hvordan jeg skulle få gavn af alle de ting, han kunne. Balder selv er en stor, flot, sort hund. Ca. 1½ år gammel og med meget lange ben. Han er rolig og venlig over for […]Læs/se mere »

Rikke og Kiwi

Her er der ikke tale om en grøn frugt, men en sort Labrador tæve, nemlig min servicehund. Den 26. juni 2007 kom Kiwis træner Hanne med den store gave. En meget underlig fornemmelse at få en “voksen” hund ind, som skulle blive hos min kæreste og mig. Ingen af os har tidligere haft hund, så […]Læs/se mere »

Sus og dus med Mille - Signe og Mille

Fantastisk. Jeg har fået min hund nu. Endelig efter at have ønsket det i over 5 år og søgt om det igennem de sidste 2 år har jeg nu fået min dejlige hundepige, Mille. Det skal lige siges, at Servicehundefonden reagerede ualmindelig professionelt. Efter at have afsendt mit ansøgningsskema modtog jeg 3 dage senere en […]Læs/se mere »

William og Jolly

Indsendt af Williams familie: William har diagnoserne “gennemgribende udviklingsforstyrelse”, autisme og social-kognitive vanskeligheder. Det betyder at William kan blive angst når der er mange mennesker. Han har svært ved at ”læse” andre mennesker og misforstår derfor tit situationer. Jolly hjælper William når der er mange mennesker. Så er hun en slags holdepunkt. William får alle […]Læs/se mere »

Heidi og Cilla

Læs artikel i “Magasinet Sund i Syd” nr 5 2014 side 14-15  (klik på billedet):Læs/se mere »

Carina og Disko

Læs/se mere »

Carina og Nuser

Læs/se mere »

Carsten og Coco

Læs/se mere »

Claus og Frederik

Læs/se mere »

Hanne og Sally

JEG HAR IKKE VUNDET I LOTTO, – MEN JEG HAR VUNDET DEN ALLER, ALLER STØRSTE GEVINST NEMLIG: MIN DEJLIGE SKØNNE SALLY – STØRRE GLÆDE OG LYKKE, FINDES SIMPELTHEN IKKE I hele mit mit voksne liv har jeg haft hund. Men da min gamle hund døde, var jeg indstillet på, at det nu var slut. Jeg har […]Læs/se mere »

Henriette og Bubber

Jeg har nu haft Bubber i lidt over 5 år og nu er jeg nødt til at fortælle, hvilken vidunderlig hjælp han er for mig. Bubber hjælper ikke blot med at samle tabte ting op og tage jakker, sko, strømper og bluser af samt åbne og lukke døre. Nej, Bubber kom på skole, da jeg […]Læs/se mere »

Henrik og Pippi

Læs/se mere »

Joachim og Chili

Læs/se mere »

Johan og Max

Læs/se mere »

John og Echo

Læs/se mere »

Julie og Coco

Læs/se mere »

Kalle og Frida

Læs/se mere »

Maj-Britt og Mille

Læs/se mere »

Mathias og Kenja

Læs/se mere »

Merete og Twisty

Læs/se mere »

Michael og Buller

Læs/se mere »

Nanna og Futte

Læs/se mere »

Nicholine og Loke

Læs/se mere »

Ole og Aslan

Læs/se mere »

Signe og Nana

Læs/se mere »

Sofie og Mille

Læs/se mere »

Anne og Max

For lidt over et år siden fik jeg min servicehund Max. At have Max til at hjælpe og støtte hver dag har forandret mit liv meget. Faktisk så meget at jeg for første gang i 16 år får mulighed for at at flytte i egen lejlighed sidst på sommeren. Jeg er glad for at min […]Læs/se mere »

Odin og Camilla

Jeg fik Odin for 9 måneder siden , han har gjort så meget for mig, han gør mig til et helt andet menneske, han har hjulpet mig meget mere end jeg nogensinde havde forestillet mig da jeg søgte om at få en service hund. Før jeg fik Odin kunne jeg have mange angst anfald i […]Læs/se mere »

Julie og Indy

Hvorfor Indy er i top 3 over beste ting der er sket for mig. Jeg fik Indy for omkring 1 år siden og nu kan jeg slet ikke forstille mig et liv uden ham. Jeg har asperger og ADD og så har jeg været meget selvskadende. Inden jeg fik Indy kom jeg næsten aldrig ud […]Læs/se mere »

Louise og Sniffer

Jeg fik sniffer i 2011. Hun er en sort formel 1 labrador.  Og hun hoppede lige ind i mit liv.   Jeg har angst og lider af  depression.  Sniffer formår at give mig skubbet og dagligdags gøremål bliver opfyldt i form af, at få sniffer ud og gå tur. Bare sådan ting som at stå op om morgenen […]Læs/se mere »

Michael og Balder

Jeg er diagnosticeret med PTSD, socialfobi, angst og depression. Jeg fik min servicehund Balder d. 2. december 2018. De første par dage sørgede Servicehundeforeningens træner Bodil samt formand Hanne for at jeg fik lært at “bruge” Balder. I dag taler jeg om tiden “før og EFTER Balder”, inden jeg fik Balder så havde jeg bl.a. […]Læs/se mere »