Historien om Blackie

Josefine

I 2002 fødte jeg min søn, Julius. Jeg var kun lige blevet 17 år gammel, og har det meste af mit liv været alene med ham. Julius blev født som en sund og rask dreng, men allerede en måned efter viste det sig, at han ikke udviklede sig som andre børn. Bl.a. kunneJulius ikke gå før han var 4 år gammel, og selvom han snart bliver 12 år, kan han stadig ikke løbe eller fx kravle i træer. Siden han var lille har vi således været igennem en lang historik med undersøgelser, hospitalsindlæggelser og sygdom. Julius har bl.a. lidt af absence epilepsi, han har en sjælden kromosommutation, han er døv på det ene øre, hans knogler og muskler vokser ikke som de skal, og han har atypisk autisme.

Julius har aldrig rigtig haft venner, og han har været meget isoleret med mig, da han grundet angst, autismen og balancebesvær ikke har kunne tage offentlig transport eller brudt sig om besøg.

Juliuss skolegang har været meget vanskelig for ham, han har haft meget udadreagerende adfærd,han har haft lange perioder hvor han slet ikke har været i skole, han har haft mange søvnforstyrrelser, hvor han hele nætter i træk slet ikke sov, og han har været ked af det og er blevet mobbet, på trods af at han har gået på specialskole altid. Jeg har sideløbende studeret først studentereksamen dernæst læst

Psykologi på Københavns universitet, som jeg dog grundet situationen med Julius blev væsentligt forsinket med.

For 8 måneder siden fik vi Blackie, den fineste og sødeste labrador. Julius (og jeg) blev øjeblikkeligt forelsket i hende. Pludselige kunne jeg få Julius med ud at gå tur (frem for at sidde på værelset hele dagen), og han var ikke bange for de andre hunde, vi mødte på vejen, som han ellers altid havde været.

Blackie fik dæmpet Juliuss angst i en grad, som jeg ikke troede var muligt.

Efter nogle få dage sov Julius trygt og godt takket være Blackie og hendes beroligende indvirkning. To måneder efter Blackie var blevet en del af vores lille familie, skulle Julius skifte skole, til en autismespecifik specialskole. Autismen forårsager at Julius har utrolig svært ved skift og ved nye tiltag, så normalt ville sådan en skolestart have forværret Juliuss liv i mindst et halvt år. Men på ganske overraskende vis havde Blackie endnu en magisk indvirkning på Julius, og starten gik langt nemmere end forventet, og allerede efter 14 dage var Julius faldet til.

Lige siden vi fik Blackie har Julius således sovet igennem, han har INTET udadreagerende adfærd haft, hans angst er væsentligt formindsket, han går i skole hver dag, han kommer uden for vores hjem, han er glad, og han er langt mindre ensom. Blackie har forøget vores livskvalitet i en grad, der er ubeskrivelig. Julius gør i dag ting, som jeg for 9 måneder siden ville have sagt, var umulige, eller i hvert fald mange år ude i fremtiden: Han går selv hjem fra skole, han kan være alene hjemme nogle timer (så jeg kan arbejde), og han har fået kontakt til en anden dreng der bor i samme lejlighedskompleks som os, som også har en hund. Alt dette betyder også, at jeg i november afsluttede mit studium, og jeg er nu selvstændig psykolog. For 9 måneder siden bekymrede jeg mig meget for, om jeg overhovedet ville have mulighed for at afslutte min uddannelse eller være i et job, fordi Julius tog så meget af min tid. Nu er jeg selvstændig, så jeg kan være fleksibel i forhold til Julius og hans behov, og jeg føler mig så taknemmelig over, at det kan lade sig gøre.

Endnu engang kan det ikke udtrykkes i ord, hvor stor en betydning Blackie har haft i vores liv.

Jeg vil slutte af med et citat af Julius. For tre uger siden sagde han helt spontant:

Mor, jeg er så lykkelig for at vi har fået Blackie. Vores liv er blevet meget bedre. Jeg har jo slet ikke
været vred eller kommet til at slå andre mens vi har haft hende. Hun er det bedste der er sket nogensinde. Ik’ mor?

2 Kommentarer

  1. Jesper van der Schaft

    september 16, 2014 at 1:18 pm

    Hvor er det dejligt, at der er servicehunde til. Dejligt at Julius har det fået det meget bedre med Blackie…dejlig med positive historier..

    Med venlig hilsen

    Jesper van der Schaft

  2. Skøn og rørende historie som på mange måder minder om vores historie med vores William og hunden Jolly. Det er fantastisk hvilken forskel de her hunde gør for børnene. Håber at det med tiden bliver almindeligt kendt hvilken forskel det gør – så mange flere kan få gavn af sådan en hund <3 Stort tillykke med uddannelsen til dig! Virkelig flot kæmpet!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

*

© 2019

Tema af Anders NorenOp ↑